Alimentatia sportivilor amatori si de performanta

2:00 pm - 3:15 pm, Hall 1

Nutriția ideală nu există, dar pentru fiecare tip de sport și mai ales pentru fiecare sportiv, există o alimentație optimă. Acest optim, este diferit în funcție de mai mulți factori, precum vârstă, sex, vechimea în activitatea sportivă, anotimp, perioada de antrenament (pregătire sau competițional), etc.

Astfel, alimentația, trebuie:

  • Să fie specifică pentru sportul practicat (sunt sporturi consumatoare de mai mult sau mai putin oxigen, care solicită o anumită categorie de greutate, în care boost-ul de energie trebuie să fie rapid, etc)
  • Să ajute sportivul să atingă cel mai înalt vârf de performanță în raport cu nivelul său actual de pregătire și să-i permită trecerea către un alt nivel de antrenament
  • Să asigure recuperarea post efort (să reîncarce organismul cu un efort digestiv cât mai mic, cu toate cea ce efortul fizic a consumat)
  • Să susțină toate funcțiile organismului.

Din ce este formată alimentația optimă a unui sportiv? Alimente de cea mai bună calitate și lichidele selecționate în funcție de mai mulți factori: programul de mese, specific și diferit în funcție de zilele de ohihnă sau antrenament, competițional sau de recuperare, suplimentele specifice tipului de sport practicat.

Toate acestea, le vom detalia și explica în cadrul seminarului din cadrul Conferinței.