Obezitatea la copii și metode de interventie

10:30 am - 11:45 am, Hall 2

România este pe primul loc la obezitate infantila din Europa iar aceasta statistica va influenta evident mai tarziu, si statistica de obezitate la varsta adulta, daca nu se iau masuri nutritionale functionale pentru ca un copil sa ajunga corect si sanatos la o greutate normala. Familia, trebuie sa fie primul si cel mai corect model alimentar, înca din etapa de diversificare a alimentatiei bebelusului iar apoi ceilalti factori sa sustina un model de comportament alimentar sanatos. Mai ales la copii si adolescenti, pentru a slabi corect si pentru a-si mentine greutatea pe termen lung este nevoie de un demers nutritional, alaturi de unul comportamental. Astfel, mai intai invat sa mananc sanatos,dar si sa ma bucur de ceea ce mananc, iar apoi imi modific si comportamentul alimentar, schimbandu-mi o data pentru totdeauna, felul de a gandi si de a ma raporta la mancare.

Majoritatea programelor care au înregistrat succese necesită o abordare multidisciplinară a slăbirii cu o alimentatie sanatoasa, adecvata corect si nutritional, recomandata de medicul nutriţionist, cu modificări comportamentale privind schimbarea obiceiurilor alimentare, cu psihoterapie pentru personalitatile adictive (dependenta de dulce, dependenta de mancare etc.), grupuri de terapie pentru pastrarea motivatiei si implementarea schimbarii in stilul de viata, miscare practicata sustinuta si sub orice forma si, nu in ultimul rand, suport social marcant.

În tot acest timp, accentul trebuie pus pe MENŢINEREA GREUTĂŢII şi STABILIREA UNEI RELATII AUTENTICE cu medicul nutriţionist, factori ce par a fi mult mai importanti pentru succesul tratamentului, decât caracteristicile oricărui regim aparte.

In acest seminar vor participa si trei copii care va vor impartasi povestea lor.