Emoțiile din spatele comportamentului alimentar

12:00 pm - 1:15 pm, Hall 3

Într-o lume în care tentațiile culinare sunt din ce în ce mai ademenitoare, devine o provocare menținerea unei greutăți normale, și mult mai delicată scăderea în greutate.

Există numeroase studii prin care specialiștii în domeniul nutriției trag semnale de alarmă care ne sensibilizează asupra a ceea ce mâncăm, obiceiurilor alimentare pe care le avem, compoziției alimentelor, asocierilor de principii alimentare care să ne fie benefice. Pe lângă toate aceste date extrem de utile, există o zonă care poate să completeze în mod fericit eforturile pentru o stare de sănătate optimă: zona emoțiilor.

Prezentarea aduce informații dintr-o arie destul de puțin explorată, dar cu un potențial imens în demersurile obținerii greutății optime. Astfel, vom parcurge modul în care se formează emoțiile, care este energia impresionantă care se pierde în aceste zone și mai ales vom identifica pașii simpli pe care oricine îi poate aplica după conștientizarea emoției/emoțiilor din spatele comportamentului alimentar.

Tema este una de actualitate și noutate, considerente pentru care vă invit la o abordăm neconvențional și în mod practică.