Diabetul – tinerea sub control cu ajutorul alimentatiei si sportului

3:30 pm - 4:45 pm, Hall 2

Diabetul este o boala care, daca nu este de tip 1 (autoimun), are ca principala cauza dezechilibrele nutritionale. Astfel, diabetul zaharat de tip 2, este o boala endocrino – metabolica , si are ca principala indicatie terapeutica – dieta, în stadiile de debut. Alimentatia sustine atat reducerea greutatii corporale daca boala este secundar dezvoltata in urma obezitatii, dar si prin sustinerea pancreasului în cazul deficitului hormonal reglator.

Cea mai buna sinergie pentru sanatate si pentru combaterea comorbiditatilor (boli asociate care pot deveni invalidante) , este intre alimentatie si sport, intrucat, ceea ce nu face nutritia, face sportul, adica, face posibil transportul în muschi a unei cantitati mai mari de glucoza, scazandu-se astfel nivelurile de glicemie.

Scopul acestui seminar este pe de o parte de a combate miturile nutritionale si a sustine cu dovezi medicale solide, echilibrul nutritional specific fiecarei afectiuni, in speta diabetul, dar si acela de a aduce in atentie cele mai noi si utilizate strategii de interventie functionala, la nivel mondial.