Dr. Rachel Victoria Gow

Specialist in Neurodezvoltare si Neuropsiholog - Marea Britanie

Detalii Speaker

Rachel V. Gow, Ph.D. este specialist in neurodezvoltare si neuropsiholog cu experienta în tulburarea hiperactivității cu deficit de atenție (ADHD) și diferentele dintre comportament si invatarea asociativa.

În plus, Dr. Gow este un Nutriționist Inregistrat (în categoria Știință) și CEO și fondator al unui nou Trust Caritabil numit Nutritious Minds.

Dr. Gow stabileste diagnostic, ofera evaluare, suport comportamental, educațional și nutrițional și servicii pentru familii și copii. În ultimele 6 luni lucrează în domeniul nutriției și al sănătății umane în Los Angeles, California.

Dr. Gow deține o poziție de Lector rezident la Universitatea din Surrey și un rol onorific la Institutul de Psihiatrie, King’s College din Londra. În perioada 2012-2016, dr. Gow a fost Conducătorul Asociatiei de Cercetare in Neuroimagistica, Omega-3 si recompensa la adultii cu ADHD (NORAA) la Institutul National de Sanatate (NIH) din Bethesda, Maryland, S.U.A.

Acest studiu a fost primul studiu clinic randomizat, controlat placebo, la nivel global, pentru a testa efectele grasimilor omega-3 în activitatea creierului a adulților cu ADHD folosind tomograf.

În 2012, dr. Gow a fost numit Doctor în Neuropsihologia Copilului de la Institutul de Psihiatrie, Colegiul King’s din Londra. Doctoratul ei a fost derulat în cadrul Departamentului de Psihiatrie pentru Copii și Adolescenți și a implicat un proiect de cercetare clinică in investigarea măsurilor de sânge a acizilor grași omega-3 și evaluări ale funcției cerebrale utilizând EEG și evenimente potențiale relatate la copii / adolescenți cu și fără ADHD.

Dr. Gow are un Master de Stiinte în Metodele de Cercetare Psihologică (Distincție) de la Universitatea Birkbeck din Londra.

Licenta in Psihologie a Dr. Gow a fost premiata cu locul intai, cu onoruri de la Universitatea din Kingston, Londra si de asemenea acreditata de Societatea Britanică de Psihologie.

Dr. Gow are 14 ani de cercetare academică și experiență în domeniul psihologic atât la copiii/ adolescenți, cât și la adulti.

Cercetarile ei integrează multiple norme care includ imagistica prin rezonanță magnetică funcțională și structurală, evaluare neuropsihologica, secvențierea genetică și nutriție / biochimie.

Dr. Gow a publicat 22 de capitole și cărți științifice revizuite, prima ei carte
privind nutritia in neurologie va fi publicat în 2019. Are cunoștințe aprofundate în domeniul neurodiverse și in diferențele de comportament și efectele dopaminei in imbunatatirea nutrientilor in creier.

Dr. Gow este un membru activ al Societății Internaționale pentru
Studiul acizilor grași și a lipidelor (ISSFAL) din 2008 și a fost premiata in 2012 ca fiind unul din Noii Cercetatori.